Taverna Viilor Bucuresti | Restaurant, Terasa, Bar, Club | Organizam Revelion 2010, Organizare Petreceri, Organizare Evenimente

Prima pagina arrow Revista presei arrow Restaurante / Baruri arrow "El Bulli" - cel mai bun restaurant din lume, al treilea an la rand
"El Bulli" - cel mai bun restaurant din lume, al treilea an la rand
Scris de Alina Musatoiu / Hotnews.ro   
Tuesday, 22 April 2008

Luni seara s-a anuntat lista celor mai rafinate restaurante din lume: pe locul 1 se situeaza "El Bulli", deschis de Ferran Adria in Roses - Spania, urmat de "Fat Duck" care este condus de Heston Blumenthal in Londra. Mancaruri atent preparate se mai gasesc si la restaurantul parizian "Pierre Gagnaire", situat pe locul 3. 

In cadrul premierii celor mai bune 50 de restaurante din intreaga lume, acest top 3 ramane neschimbat pentru al treilea an la rand, anunta revista Restaurant, citata de bloomberg.com.

Pe locul 4 a iesit un alt restaurant spaniol, "Mugaritz", urmat de "French Laundry" (California) si "Per Se" (New York). Cel din urma se afla pe locul 9 in urma cu un an.

Se pare ca in tara lui Cervantes se afla cele mai multe locuri in care poti comanda mancaruri de calitate, in top 10 aflandu-se trei restaurante spaniole (pe locurile 1, 4 si 8).

Ceremonia de premiere a avut loc la Freemasons' Hall in Covent Garden, invitati fiind maestri bucatari din intreaga lume. Notele au fost acordate de un juriu alcatuit din 700 de bucatari-sef, patroni de restaurante, critici si eseisti pe teme culinare veniti din 23 de regiuni.

Iata primele 10 restaurante din lume:

1.  El Bulli - Spania                       
2.  The Fat Duck  - Marea Britanie                 
3.  Pierre Gagnaire - Franta
4.  Mugaritz - Spania
5.  The French Laundry - SUA
6.  Per Se - SUA
7.  Bras - Franta
8.  Arzak - Spania
9.  Tetsuya's - Australia
10. Noma - Danemarca

Sursa: Hotnews.ro / Alina Musatoiu / 22 aprilie 2008

 

Ultima actualizare ( Friday, 01 August 2008 )
 
< Precedent   Urmator >

Publicitate

Motor de cautare avansat


Cautare Avansata pe site-ul Taverna Viilor dar si World Wide Web

Publicitate pe site
Restaurante, Baruri, Cluburi, Pubburi, Taverne si Terase in Bucuresti