Taverna Viilor Bucuresti | Restaurant, Terasa, Bar, Club | Organizam Revelion 2010, Organizare Petreceri, Organizare Evenimente

Prima pagina arrow Revista presei arrow Economie
Hotnews.ro Economie
HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Hotnews.ro Economie
  • UPDATE Numiri controversate in Directoratul Transelectrica: Niciunul nu are experienta in domeniul energetic, iar unul dintre ei a fost acuzat de rapire si amenintare cu pusca
    Prima decizie majora luata de Gheorghe Simon, noul ministru al economiei, a fost schimbarea unor membri din Directoratul Transelectrica. Mandatul acestora expira, insa decizia a fost sa nu mai fie prelungite, fiind inlocuiti cu Florin Cristian Tataru, Dan Valeriu Ardelean si Andreea Georgiana Florea. Niciunul dintre acestia nu are experienta in domeniul energetic. Ba mai mult, Florin Cristian Tataru este un politician controversat din Maramures, de unde este si actualul ministru, fiind acuzat in trecut de rapirea unui om si amenintarea acestuia cu pusca. UPDATE Andreea Georgiana Florea este sotia primarului sectorului 5, Daniel Florea. In conditiile in care sotia sa lucra la ASF, acesta a castigat in 2013 prin casa sa de avocatura peste 3 milioane de lei din contracte cu firme de asigurari.

  • DOCUMENT Propunere de eliminare a actiunilor la purtator, depusa la Parlament
    Actiunile la purtator vor fi desfiintate, iar firmele pe actiuni din Romania care vor mai continua sa aiba aiba o asfel de organizare a proprietatii comerciale vor fi dizolvate, daca nu-si vor schimba actiunile la purtator in nominative, potrivit unei propuneri de lege initiate de mai multi parlamentari PNL (opozitie). Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a  fost acuzat in presa ca ar avea actiuni la purtator la societatea Tel Drum, el negand orice legaturi cu firma respectiva.

  • Creditele date romanilor au o viteza care ar putea atrage masuri din partea BNR. Ce inseamna pragul de semnal si cel de alerta, care sunt gradele de indatorare in prezent si unde si le-ar dori Banca Centrala?
    In urma cu doua zile, la o intalnire cu presa organizata de Finmedia, directorul adjunct al Directiei de Stabilitate Financiare din cadrul BNR, Florian Neagu, a atras atentia asupra vitezei cu care cresc  imprumuturile date persoanelor fizice (raportat la PIB), sugerand ca Banca Centrala ar putea trece la masuri de limitare a vitezei de crestere, in cazul va fi depasit pragul de alerta, in prezent fiind depasit pragul de semnal. Printre masurile avute in vedere si care au mai fost luate in trecut se numara si limitarea gradului de indatorare. "Noi am introdus in 2004 doua instrumente-Loan To Value- LTV (avansul pe care trebuie sa-l aduci daca vrei un credit) si Debt Service To Income (cat sa fie rata fata de salariu). Si am pus niste plafoane. Atunci s-a considerat ca cele doua instrumente afecteaza libera circulatie a capitalurilor si am fost incurajati sa scapam de ele. Si am scapat. Acum, exact aceleasi instrumente sunt re-denumite masuri macroprudentiale si suntem incurajati sa le luam", spune Neagu.

  • Andreea Pipernea va prelua conducerea NN Pensii/Raluca Tintoiu, fosta sefa a companiei sanctionata de ASF in scandalul nationalizarii pilonului II de pensii, isi va continua cariera pe plan international in NN Group
    Andreea Pipernea a fost numita director general al NN Pensii incepand cu data de 9 octombrie 2017, inlocuind-o pe Raluca Tintoiu, care isi va continua cariera pe plan international in cadrul NN Group, a anuntat vineri compania. Amintim ca, in luna aprilie, ASF a sanctionat NN Pensii cu o amenda istorica de 750.000 lei, iar Ralucai Tintoiu i-a retras autorizatia de director general si i-a aplicat o amenda de 100.000 lei pe motiv ca societatea ar fi transmis catre clienti 'informatii inselatoare neprobate de nici un fel de document public cu privire la o posibila nationalizare a activelor fondurilor de pensii'.

  • Ai un restaurant sau o cafenea? Acum iti poti promova afacerea cu clipuri video direct pe Google Maps
    Google Maps ofera acum posibilitatea micilor afaceri precum restaurante, cafenele, baruri dar si alte afaceri de interes pentru turisti sa se promoveze cu scurte clipuri video direct in aplicatia de harti. Noua functie este disponibila utilizatorilor inregistrati la Local Guides (ghizi locali).

  • Romania - cea mai mare scumpire procentuala a fortei de munca din UE
    Firmele romanesti sunt tot mai presate de scumpirea fortei de munca: in trimestrul al doilea al anului 2017 costul orar al muncii a crescut cu 18,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, Romania fiind lider in Uniunea Europeana la majorarea procentuala a acestor costuri, conform datelor emise, vineri, de Biroul european de statistica Eurostat.

  • Posta anunta ca nu este in incapacitate de plata, dar ca echilibrul este fragil: Lipsa de numerar suficient poate conduce catre incapacitate de plata, daca nu se urgenteaza capitalizarea
    "Astazi, 15 septembrie 2017, Posta Romana nu se afla in incapacitate de plata, eforturile conjugate ale conducerii si ale celor peste 25.000 de angajati ai companiei asigurand, inca, echilibrul operational si functional al companiei", a transmis vineri catre HotNews.ro conducerea companiei. Posta afirma insa ca 'acest echilibru este fragil'. 'Din incasarile curente se achita, de mai bine de 5 ani, datorii ale perioadei de gestiune 2003-2012, de aceea lipsa de numerar existenta poate conduce catre incapacitate de plata, daca nu se urgenteaza procesul de capitalizare', avertizeaza conducerea companiei.

  • iPhone 8 costa de la 3.700 lei. Cel mai scump iPhone X va fi 6.100 lei
    Retailerul online Quickmobile a anuntat preturile pentru noile iPhone-uri. De la 3.699 pleaca preturile pentru iPhone 8, iar 8 Plus, de la 4.199 lei. Modelul "vedeta", iPhoneX, costa intre 5.299 si 6.099 lei. iPhone 10 poate fi comandat incepand cu 27 octombrie, iar iPhone 8 si 8 Plus, incepand cu 15 septembrie.

  • Tabloul macroeconomic arata bine, dar investitiile straine sunt in scadere. De ce?
    Desi lucrurile arata bine in momentul de fata in Romania, investitorii straini nu se inghesuie sa aduca bani in economie. Investi?iile directe ale nereziden?ilor sunt in scadere, potrivit datelor BNR ( in august erau de 2.3 miliarde euro fata de 2.8 miliarde in iulie). "Singura explicatie, rational vorbind, este aceea ca nu au incredere. In momentul de fata exista foarte multe incertitudini. Ai nevoie de un orizont mai lung de timp, nu te uiti doar la evolutia din 2017. Ori, noi azi avem o incertitudine foarte mare in tot ce inseamna constructia fiscal bugetara", explica Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, la un seminar economic organizat de Finmedia.

  • ?VIDEO Noul Dacia Duster pe intelesul tuturor. Prezentare de la Frankfurt
    Cea de-a doua generatie Dacia Duster aduce in gama Dacia tehnologii inexistente pana acum la marca romaneasca – de la accesul in masina fara cheie si pornirea din buton pana la un sistem de patru camere video, airbag-uri cortina si monitorizarea unghiurilor moarte. Iata o prezentare video detaliata a noului Dacia Duster realizata de noi la Salonul Auto de la Frankfurt (12-24 septembrie).

  • Carburantii s-au scumpit la miezul noptii, dupa majorarea accizelor. Tudose spusese in urma cu cateva zile ca e problema lor, dupa ce repetase in mai multe randuri ca nu se vor scumpi carburantii
    Litrul de benzina si motorina s-a scumpit azi-noapte cu 16 bani, dupa ce s-au majorat accizelor, potrivit TVR. Pretul carburantilor a crescut chiar si inainte de majorarea accizelor. De la 1 octombrie, preturile vor creste cu inca 16 bani. Premierul Mihai Tudose spusese in urma cu cateva zile ca daca benzinarii scumpesc carburantii, "e problema lor". Insa pana de curand, premierul a tot repetat ca majorarea accizelor la combustibili nu va duce la cresterea pretului benzinei si motorinei.

  • VIDEO Ghid: Cum se imbraca barbatii potrivit. Cat costa un costum bun? Dar o pereche de pantofi OK?
    Barbatul trebuie sa evite costumul negru pe timpul zilei si sa-si dea cravata jos cand merge la garden party. Niciodata nu trebuie sa-i lipseasca batista de la piept. In schimb, un domn nu are dreptul la prea multe bijuterii. Acestea sunt cateva dintre regulile pe care ni le-a explicat, intr-un ghid video, consilierul de stil Cezar Ionascu, fondator domnideromania.ro si Image Accademy, businessul sau prin care ajuta barbatii din Romania, inclusiv pe antreprenori, sa se imbrace corect. El ne-a spus si pretul minim al unui costum bun si al unei perechi de pantofi de calitate, in Romania.

  • UPDATE Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, vine in octombrie la Bucuresti, pentru Conferinta Globala IAA
    Cofondatorul Apple, Steve Wozniak, va fi speaker principal la o conferinta internationala a industriei de comunicare, ce va avea loc la Bucuresti, in octombrie.
    UPDATE IAA a anuntat oficial, printr-un comunicat de presa, participarea lui Wozniak la conferinta de la Bucuresti.

  • FOTO Ce mobila au expus producatorii romani la Paris
    Un numar de 16 producatori romani de  mobilier au participat in perioada 8 - 12 septembrie  la targul international pentru produse din industria mobilei si pentru decoratiuni interioare Maison & Objet Paris, intr-un pavilion comun al Romaniei, a informat joi Ministerul pentru Mediul de Afaceri intr-un comunicat remis StartupCafe.ro.

  • Neagu, BNR: Creditarea populatiei a depasit deja pragul de semnal. Cand va ajunge la pragul de alerta, BNR ar putea inteveni prin plafonarea gradului de indatorare
    Creditele acordate romanilor persoane fizice a depasit deja pragul de semnal, apropiindu-se de pragul de alerta, a declarat joi la Sinaia directorul adjunct al Directiei de stabilitate din cadrul Bancii Centrale, in cadrul unui eveniment organizat de FinMedia. "Daca ne uitam pe creditul pe diverse sectoare din economie, vedem ca finantarea acordata populatiei a depasit deja pragul de semnal. Acelasi mesaj se observa si la nivel de volum, nu doar la viteza de crestere a creditului. Volumul de credit acordat in ultimii ani la un nivel favorabil al dobanzii a depasit volumul din 2007  -2008, cand aveam conditii favorabile de curs de schimb", a mai spus Neagu.

  • Nationala Romaniei, inclusa in jocul FIFA 18. Ce tehnologii stau in spatele realizarii jucatorilor, de la Chiriches la Cristiano Ronaldo
    Electronic Arts Romania a anuntat noua editie a seriei de jocuri video FIFA, care va avea lansarea pe data de 29 septembrie si care in urma unui parteneriat incheiat cu Federatia Romana de Fotbal va include si Echipa Nationala a Romaniei. Pe langa echipa tricolorilor, jocul include si toate elementele pe care nationala le aduce cu ea: tribune cu suporteri imbracati in tricourile echipei, bannere specifice Romaniei si au fost recreate imaginea si miscarile unora dintre membrii echipei cum ar fi Vlad Chiriches sau Costel Pantilimon. Iata noile tehnologii care au stat in spatele realizarii imaginii celor doi jucatori si ai vedeteleor interntionale din FIFA 18, precum Ronaldo sau Mesi.

  • HARTA mortalitatii firmelor: Romania, liderul trist al UE
    Romania avea cea mai mare rata a mortalitatii firmelor din Uniunea Europeana, in anul 2013, potrivit celor mai recente date disponibile, emise joi de Biroul european de statistica Eurostat. In schimb, Bucurestiul statea bine la natalitatea firmelor, conform Eurostat Regional Yearbook 2017.

  • Energia tranzactionata pe platforma bursiera destinata populatiei este mai scumpa cu 45% pentru trimestrul patru
    Preturile la energie stabilite pe platforma bursiera de unde furnizorii cumpara electricitate pentru consumatorii casnici vor fi in trimestrul patru cu 45% mai mari decat in trimestrul doi, si, totodata, sunt similare cu cele de pe piata spot, potrivit datelor postate pe site-ul bursei de energie OPCOM, informeaza Agepres. Energia tranzactionata astfel reprezinta componenta reglementata a pretului energiei furnizate populatiei. Tariful reglementat are o pondere de 10% in pretul final.

  • India incepe constructia primei linii de tren de mare viteza
    ?India a anuntat inceperea lucrarilor la prima sa linie de cale ferata de mare viteza, traseul de 500 km urmand a fi parcurs in trei ore, fata de opt ore in prezent. Costurile toale sunt de 19 miliarde dolari, trei sferturi din bani venind dintr-un imprumut la dobanda mica oferit de Japonia. Linia dintre Ahmedabad si Mumbai ar trebui sa fie gata in cinci ani. Multi au criticat decizia de a construi o linie atat de scumpa intr-o tara in care multe tronsoane de cale ferata au nevoie disperata de reabilitare. Zilnic in India peste 20 de milioane de oameni merg cu trenul si anual peste 30.000 mor in accidente legate de calea ferata.

  • In timp ce Guvernul ia banii de investitii de la companiile de stat, Ministerul Energiei acuza Fondul Proprietatea ca este interesat de dividende, nu de dezvoltarea scietatilor in care este actionar minoritar
    Ministerul Energiei continua razboiul cu Fondul Proprietatea, acuzandu-l de "dubla neintelegere" a ratiunii pentru care acesta a fost creat si a rolului industriei energetice in strategia de dezvoltare a Romaniei. O acuzatie este ca reprezentantii FP in consiliile de supraveghere ale companiilor energetice sunt orientati catre "maximizarea profiturilor pe termen scurt, in dauna unei abordari firesti, centrate pe cresterea valorii companiilor pe termen lung, pe cresterea competitivitatii si a segmentului de piata ale acestora". Acuzatia este lansata in conditiile in care Guvernul a ordonat companiilor de stat sa vireze la bugetul statului sume mari de bani, sub forma de dividende, in plus fata de cele distribuite deja din peste 90% din profitul pe 2016. Banii ar fi trebuit sa fie destinati investitiilor, unele dintre companii fiind angajate deja in proiecte mari si costisitoare. 

  • Bitdefender sustine masterul de securitate cibernetica al Facultatii de Matematica-Informatica din cadrul Universitatii din Bucuresti
    Bitdefender, cel mai mare producator roman de software, a anuntat, in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti, lansarea unui program de masterat in securitate cibernetica, incepand cu anul universitar 2017-2018.

  • DOCUMENTE Culisele conflictului de la Posta Romana: Ce l-a determinat pe ministrul Sova sa ceara demisia intregii conduceri a firmei
    Dante Stein, presedintele Consiliului de Administratie (CA) la Posta Romana, i-a cerut luna trecuta ministrului Comunicatiilor, Lucian Sova, sa creasca indemnizatia membrilor CA de la Posta, dupa care i-a transmis demnitarului ca Posta va intra in incapacitate de plata daca nu obtine amanarea platilor restante catre Fisc, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Stein mai cerea rapid si majorarea capitalului social al Postei, alternativa fiind insolventa. Acestea sunt motivele pentru care Ministrul Sova a cerut demisia conducerii Postei, acesta sustinand ca va prezenta Guvernului un plan de actiuni pentru redresarea companiei.

  • De ce vrea PSD anchetarea arbitrului pietei energiei: Activitati importante ale ANRE ar urma sa fie preluate de catre Ministerul Energiei, iar ceea ce va ramane va fi mai puternic politizat
    Coalitia PSD- ALDE incearca sa obtina controlul total asupra Autoritatii Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), institutie independenta, folosindu-se de un instrument utilizat tot mai des in ultima perioada: infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta. Potrivit informatiilor obtinute de HotNews.ro, concluziile anchetei sunt deja conturate, chiar daca ancheta nu a inceput inca: ANRE nu functioneaza bine, motiv pentru care au explodat preturile energiei pe bursa, si de aceea este nevoie de o lege care sa permita reorganizarea (destructurarea) autoritatii. Unele activitati (importante) ale institutiei vor fi preluate de catre Ministerul Energiei, iar ANRE-ul mai mic care va ramane va avea mai multi sefi, dar mai usor de schimbat decat acum. Acest plan ar urma sa fie pus in aplicare chiar daca pe 30 iunie 2017, Consiliul Reglementatorilor Europeni in domeniul Energiei (CEER) a recomandat statelor membre UE sa asigure independenta reglementatorilor din energie, fapt subliniat intr-o Carte Alba (vezi documentul atasat).

  • Un apropiat al ?lui Teszari, Adrian Tomsa - acord pentru preluarea Look TV, postul ce detine drepturile pentru Liga 1
    Un apropiat al omului de afaceri Zoltan Teszari, Adrian Tomsa, va prelua prin compania sa postul de televiziune Look TV, ce detine drepturile pentru Liga 1, reprezentanti ai partilor mergand joi la CNA pentru a depune documentele referitoare la tranzactie, potrivit informatiilor HotNews.ro. Pe hartie, Trasilvania Look SA, compania ce detine licenta Look TV, este controlata, cu 99%, de firma Intel Sky Broadcast din Malta, detinuta la randul ei de un offshore. In piata media, proprietatea Look este atribuita lui Arpad Paszkany, care mai figureaza oficial cu doar 1% in actionariatul Look. Despre acordul pentru Look TV a scris  joi si Paginademedia.ro.

  • Vector Watch si rolul sau in Fitbit - Cum poate contribui echipa romaneasca la dezvoltarea companiei care vinde bratari fitness si smartwatch-uri
    Acum un an fondatorii Vector Watch se întâlneau cu ?efii celei mai mari companii produc?torare de dispozitive wearables, Fitbit, iar câteva luni mai târziu era anuntat? achizi?ia. Cei 30 de membri ai echipei Vector sunt în prezent parte a centrului R&D inaugurat joi la Bucure?ti, iar angaja?ii fostului startup românesc vor ajuta Fitbit atât pe partea software, cât ?i în dezvoltarea unor smartwatch-uri cu autonomie mai mare a bateriei, majoritatea modelelor din piat? având baterie ce trebuie reincarcat? la o zi-dou?.

  • Cum va influenta Facebook Watch modul in care afacerile se promoveaza in online
    Noul tab dedicat continutului video, pe care Facebook l-a facut disponibil recent, deocamdata in Statele Unite, da retelelor clasice de publishing si televiziunilor (inca) un fior rece: o parte, inca nu e clar cat de mare, din cheltuielile de publicitate va ajunge in conturile retelei de socializare. Televiziunea clasica va fi, cumva, nevoita sa-si adapteze strategiile de continut la noul deal propus de Mark Zuckenberg: reclama difuzata in schimbul a 55% din incasari. Facebook e printre cei mai noi aspiranti la borcanul cu miere: publicitatea digitala servita utilizatorilor sub forma de inserturi in continutul video, consumat din ce in ce mai mult.

  • Cum au mers vanzarile in primele 7 luni: IT, comert, transporturi, jocuri de noroc, frizerii
    Cele mai recente date ale Institutului National de Statistica (INS) indica venituri in crestere pentru afacerile cu servicii de tehnologie a informatiei (IT) prestate altor firme, dar si unele scaderi la comertul cu ridicata in sectorul IT, in primele 7 luni ale anului 2017 comparativ cu aceeasi perioada din 2016. Cresteri sunt si la afacerile cu jocuri de noroc si la cele din  transporturi, iar scaderi importante se mai inregistreaza la incasarile oficiale ale saloanelor de coafura si frizerie. La constructii, volumul lucrarilor a avut cresteri importante in sectorul locuintelor, in perioada ianuarie-iulie 2017 comparativ cu primele 7 luni ale anului trecut.

  • Fitbit, compania americana care a cumparat Vector Watch, a deschis oficial centrul de cercetare din Romania
    Fitbit, compania americana ce vinde anual peste 20 de milioane de bratari de fitness, a inaugurat oficial centrul de cercetare-dezvoltare din Romania unde angajarile au inceput in primavara. In prezent la centru lucreaza 100 de oameni si mai sunt deschise alte 20 de tipuri de pozitii. Fitbit are vanzari anuale de peste 2 miliarde dolari si un numar de 1.700 de angajati.

  • Despre Dacia electrica. Se va intampla, spune Marc Suss, directorul programului de masini accesibile al Groupe Renault
    Dacia electrica „se va intampla” atunci cand va avea sens pentru un client Dacia, adica atunci cand preturile bateriilor vor fi mai accesibile, a declarat Marc Suss, directorul programului de masini accesibile in cadrul Groupe Renault, raspunzand unei intrebari adresata de 0-100.ro, la Salonul Auto de la Frankfurt (12-24 septembrie). Marc Suss a subliniat iminenta lansarii unei Dacia electrice precizand ca intrebarea este cand se va intampla, nu daca se va intampla.

  • Europa trebuie sa produca pe scara larga baterii pentru masini electrice, in caz contrar exista riscul de a transfera multe locuri de munca in China, spun constructorii de componente auto
    ?Europa nu ar trebui sa renunte foarte rapid la masinile pe combustie interna si este nevoie sa fie creata o productie solida de baterii pentru masinile electrice pe continent, avertizeaza seful asociatiei care reuneste producatorii de componente auto. Marele risc este ca multe mii de locuri de munca sa se piarda la furnizorii din Europa in favoarea companiilor din China care au productii mari de baterii pentru masini electrice. In medie, constructorii platesc intre 4.000 si 7.000 euro pentru bateria fiecarui vehicul 100% electric.


Publicitate

Motor de cautare avansat


Cautare Avansata pe site-ul Taverna Viilor dar si World Wide Web

Publicitate pe site




Restaurante, Baruri, Cluburi, Pubburi, Taverne si Terase in Bucuresti