Taverna Viilor Bucuresti | Restaurant, Terasa, Bar, Club | Organizam Revelion 2010, Organizare Petreceri, Organizare Evenimente

Prima pagina arrow Despre noi arrow Noutati si Evenimente arrow Jazz in Bucuresti, pe 15 februarie cu Jean Stoian, Flavius Teodosiu, Tudor Parghel si Stefano Priori
Jazz in Bucuresti, pe 15 februarie cu Jean Stoian, Flavius Teodosiu, Tudor Parghel si Stefano Priori

Mare concert mare in Bucuresti, instrumentisti cu adevarat exceptionali, oameni ce traiesc pentru a canta si canta pentru o seara ce nu trebuie sa o ratezi, in Bucuresti. Concluzia este pe scurt expusa "Jazz in Bucuresti", duminica 15 februarie 2009, ora 20.00 la Taverna intr-o desfasurare exceptionala de forte, exploatarea instrumentelor fiind pusa in scena de "grei" (nu gasesc pe moment alt cuvant) si mai ales cunoscuti ai genului: Jean Stoian, Flavius Teodosiu, Stefano Priori si Tudor Parghel.

Intrarea este libera in limita rezervarilor confirmate. Pentru rezervari 0740 TAVERNA (0748 283 762) respectiv 0729 967 771 dar si formularul online .

Jazz in Bucuresti cu Jean Stoian, Flavius Teodosiu, Stefano Priori, Tudor Parghel
 

Preview Audio 

Flavius Teodosiu

De zece ani se afla in turnee pe tot mapamondul cu vedeta pop Jennifer Rush,  iar, in paralel, de 11, canta alaturi de Johnny Logan.Este vorba de cel mai bine cotat saxofonist din Europa, romanul Flavius Teodosiu, rezident in Germania.

Flavius Teodosiu - Concert la Bucuresti

Modest si dedicat muncii sale, 'Magic Flavius' (44 de ani) si-a facut un nume printre muzicienii europeni, dovada colaborarile sale permanente cu grei ai scenei ca: Chris de Burg (alaturi de care concerteaza ori de cate ori este solicitat de vedeta), Joe Cocker ori mai tinerii Haddaway si Sasha.

Virtuoz al improvizatiei, unul din marile sale atuuri, romanul a descoperit saxofonul la 15 ani prin tatal sau, care, pana sa ajunga un bun avocat, a cochetat cu muzica. Atunci, batranul sau i-a facut cadou un Tenor Selmer Mark IV, instrument considerat unul dintre cele mai bune de acest gen din lume, saxofon pe care il pastreaza cu sfintenie si cu care se prezinta inca in concerte.

Flavius a avut norocul sa fie indragit de Marin Petrache Pechea, pe care-l considera un mentor. Datorita lui Pechea, liderul trupei Cromatic, la doar 17 ani Flavius canta la elitistul Athenee Palace din Bucuresti. Cu aceeasi formatie a intreprins primele sale turnee in afara granitelor tarii. Scena muzicala l-a apropiat mult de Germania, practic tara sa de adoptie, unde este rezident dinainte de ′89. Acolo isi desfasoara afacerile si tot acolo are propria sa trupa - Eurosound, pe care a infiintat-o in 1991. 'Sunt un norocos, intr-adevar. Am fost educat de profesionisti in adevaratul sens al cuvantului si lucrez cu profesionisti', 'isi scuza' renumele pe care si l-a format evoluand pe marile scene ale lumii.

#  Flavius se naste la data de 19.05.1963 in Bucuresti.
#  Bunicul lui (Mircea) cit si tatal lui (Flavius) amindoi Avocati consacrati, fiind totodata foarte muzicali, cintind la mai multe instrumente.
#  Flavius primeste primele lecti de pian la vista de 5 ani urmind sa intre la Liceul G.Enescu.
#  La virsta de 15 ani i-a primele initieri la saxofon de la tatal lui fost Saxofonist si sef de orchestra in ani ‘60.
#  Flavius primeste un saxofon Tenor Selmer Mark VI saxofon pe care cinta si azi fiind unul dintre cele mai bune sax. din lume.
#  Prieten cu Marin Pekya tatal lui Flavius il roaga pe acesta sa-i dea ore de Sax.
#  Asa devine Pekya profesorul lui Flavius si Flavius unicul elev al lui Pekya de Sax.
#  Dupa numai un an de zile la 17 ani si multe ore de studiu cu Pechya, Flavius cinta cu Cromatic (Marin Pekya) Band la Bar la Athenee Palace.
#  Urmeaza sa i-a ore si cu cunoscutul si regretatul Dan Mindrila care il si aduce la Orch.Radio (Sile Dinicu) unde cinta un an de zile, paralel concerte si cu Orch. Basorelief.
#  In Noiembrie 1981 primeste primul angajament in strainatate cu Petre Geambasu in Emiratele Arabe.
#  In 1982 moare mama sa Margit la numai 37 de ani.
#  Flavius continua Turneele in strainatate ’82-84 cu Formatia Romanticii(M.Dragan) aparind pe primul Album Soare si Foc,remarcinduse printr-un stil propriu de interpretare melodios si plin de energie fiind influentat de David Sanborn si Grover Washington JR.
#  Incepind cu 1984 tot la indrumarile tatalui sau, Flavius intemeiaza cu mai multi musicieni tineri si cu aplomb ca, Bela Primo JR.Key’s, Tudi Zaharescu Drums, M.Ilie Bass, M.Odagiu Git, Eugen Dragoi TRP., Paul Pirciu TRB., M.Balea, Elena Cirstea, Fiorentina Radu.Solisti, prima lui Formatie Tinara Generatie (Young Generation), concertind la frumoasa gradina Pescarus fiind una din putinele Formatii care aveau permisiunea sa cinte in limba engleza.
#  In 1985 urmeaza un Turneu in Kuwait si primul album propriu cu Tinara Generatie avind ajutorul si sprijinul directorului de atunci al ARIEI Nicolae Costin acesta vazind in Flavius si T.G. o orchestra moderna cu un sunet deosebit.
#  In 1986 dupa multi ani in strainatate, si pentru dragostea lui enorma pt. tatal lui, Flavius ramine in Romania !!!
#  In 1987 urmeaza un turneu in Belgia unde Flavius urma sa-l cunoasca pe Mircea Tudoran.
#  Venind acasa si vazind schimbarile si inrautatirea situatiei in Romania, Flavius iarasi influentat de tatal lui acesta fiind un mare vizionar, se hotareste sa plece in contract cu M.Tudoran care ascultindu-l ii propune direct un contract foarte avantajos.
#  1988,89 Flavius vine si pleaca fiind tot timpul pe drum intre Romania si Germania.
#  In 1989 se petrece o mare nenorocire, decesul unicului parinte ramas, a tatalui sau la numai 56 de ani.
#   Urmeaza turnee in Germania Suedia si Finlanda, Flavius bucurindu-se de o popularitate marita peste tot in Europa.
# In 1991 se naste fata lui, Linda.
#  In 1992 Flavius creaza actuala sa Formatie Flavius & Eurosound avind deosebit succes in intriga Europa.
#  In 1993 este invitat de Martin Ernst cunoscut producator si compositor in Germania sa cinte genericul unei emisiuni de TV la RTL “ Samstag Nacht “ unde si cinta pina in 1998 avind un succes deosebit.
#  Flavius devine MD.(Musical Director) si colaboreaza cu mai multe Staruri ( Jennifer Rush,Gloria Gaynor,Johnny Logan, Cris de Burg,Hadeway, Sacha etc.
#  Urmeasa mai multe emisiuni TV. si inregistrari pt. mai multe posturi de Radio si TV.
#  Flavius definitiveaza un stil de interpretare cu Sax Sopran, Alto si Tenor foarte propriu intre KENNY G. si D.Sanborn.
#  In 1999 Flavius se reintoarce in Rom. la nunta sorei lui Flavia-Cristina cu Virgil Anastasiu, Flavia, urmind cu succes traditia familiei fiind o cunoscuta Avocata si fosta Solista Vocala.
#  Intrebat o data care este dragostea lui cea mai mare Flavius Raspunde : fata mea Linda dupa care Saxofonul.
#  Flavius continua cu succes turneele prin Europa, USA, Australia, Argentina fiind foarte apreciat pentru puterea de munca “ mi-ar place sa cint tot timpul“ si pentru sunetul lui pe Sax care ii este foarte individual si Personal (lucru cel mai important la un suflator).
#  Influentat de : Marin Pekya (in toate privintele, si pe aceasta cale mii de multumiri), Dan Mindrila, Stan Getz, D.Sanborn, Plas Johnson, Paquito De’Rivera, Bob Mintzer, Kenny G.

Jean Stoian

Un acompaniator rafinat ce abordeaza un stil foarte elegant in incursiunile sale improvizatorice, cea ce denota o intelegere si o abordare foarte serioasa a acestui fenomen musical (in speta jazz-ul).

Jean Stoian in Concert la BucurestiDe asemenea, Giani Soian este un compozitor rafinat cu compozitii melodice bine structurate din pundt de vedere ritmic, armonic si melodic, Element de baza in formula maestrului Johnny Raducanu, sa impus pe scenele de jazz colaborand cu muzicieni reprezentativi ai jazz-ului romanesc ca : Dan Mandrila, Marius Popp, Decebal si regretatul Ovidiu Badila, Garbis Dedeian, Ianczy Koroszy, Tudy Zaharescu, Puiu Pascu, Mircea Tiberian.

Disponibilitatea sa muzicala a facut posibila colaborarea cu o serie de nume mari ale jazz-ului international dintre acestia citand selectiv nume ca : Johnny Griffin, Slide hampton, Billy Cobham, Guido Manusardi, Phillipe Catherine sau Jimmy Cobb. Printre manifestarile de de gen de marca unde Giani Stoian si-a facut remarcata prezenta putem enumera : Heidenberg Jazz festival. 1991, Lugano jazz festival 1994, Bonn 1996 (in cadrul Ailelor Culturii Romanesti), Maastrich Jazz festival, 1996, Roma 199 (Vila Celimontana Jazz festival), Milano 2000, Bornio 2000 , Chiavena Festival, 2000.
 

Tudor Parghel

Actualmente membru activ al: Anca Parghel Band, Parghel Brothers Trio, Marius Vernescu Trio.

Colaborator al: Johnny Raducanu & Friends, Pedro Negrescu Group, Garbis Dedeian Quartet. Fostele colaborari includ: Petrica Andrei Trio, Smiley (trupa Simplu), Tibi Scobiola, Analia Selis.

Tudor Parghel - Concert BucurestiACTIVITATI PROFESIONALE

Contribuie in calitate de aranjor si instrumentist la ultimul album Anca Parghel “Colind pentru Romania”- 2008.

Participa la filmarea clipului "Brazil" din Ianuarie 2008 in Rio de Janeiro si a clipului "Zamorena" din vara 2007 si sustine activitatile de promovare a acestora.

Lector de fusion/latin-jazz intre anii 2002 si 2004 in cadrul sectiei “Pop-Jazz” a Conservatorului de Muzica din
Joensuu – Finlanda. Colaborator al Orchestrei Filarmonice din Joensuu. In 2005, concerteaza pentru sustinerea integrarii europene a Romaniei si Bulgariei la festivitatile de la Parlamentul European – Strassbourg. Canta in deschiderea concertelor Rafaga si Juanes din Bucuresti.

Aparitii in cadrul festivalurilor: Frameries Jazz Festival – Belgia, Brussels Jazz Marathon – Belgia, Mons Jazz Marathon – Belgia, Rimouski Festi Jazz – Canada, Gyor MediaWave – Ungaria, Bucharest Jazz Festival – Romania, Kiev Jazz & Blues Festival – Ucraina, Festivalul de teatru liber Sibiu – Romania, Brasov Jazz Festival – Romania, Festivalul DaKINO – Romania, “Fete de la Musique” Iasi – Romania, Garana Jazz&Blues Festival – Romania, Jazz a Liege – Belgia, Callatis 2007 – Romania, roMANIA Festival - Austria, Romanian Jazzy Spring in Warsaw - Polonia.

Nenumarate concerte in cluburi europene: The Music Village – Belgia, Travers – Belgia, Marcus Mingus – Belgia, Le Cercle – Belgia, Club Societa Unesco – Romania, Heidenheim Jazz Club – Germania, Green Hours Club 22 – Romania, Art Jazz Club – Romania, Noi Art Cafe – Romania, Casa de cultura a studentilor – Romania, Club Fratelli – Romania, Club Bamboo – Romania, The Office – Romania, Club PAT – Romania, Club Aquarium - Polonia.

Entertainment muzical pentru evenimente ale marilor hoteluri europene: Hotel Conrad Bruxelles – Belgia, Brussels Airport Hotel Sheraton – Belgia, Hotel The Grand Amsterdam – Olanda, Hotel Golden Tulip Schoorl – Olanda, Hotel Carlton Ambassador Den Haag – Olanda, Steingeberger Kurhaus Den Haag – Olanda, Hotel Kaizerskroon Appeldoorn – Olanda, Grand Hotel “Les Diablerettes” - Elvetia, Hotel President Leysin – Elvetia, Marriott Bucharest – Romania, Crowne Plaza “Howard & Johnson” Bucharest – Romania, Sofitel Bucharest - Romania.

STUDII SI PREMII

2006 – Marele premiu al festivalului Kiev Jazz & Blues cu formatia Next Generation.

1997-2002 Conservatorul Regal de Muzica, Bruxelles – Belgia
Tehnici de baterie. Premiul 1 cu ocazia absolvirii la instrument principal si armonie.
Cursuri avansate de ritm, armonie, istoria muzicii, combo, big-band, stiluri vechi/moderne, citire la prima.

1994-1997 Cursurile de vara Lundis d'Hortense “Jazz Au Vert”, Namur – Belgia
Tehnici de baterie.
Armonie, big-band, combo, compozitie.

1993-1997 Liceul de Muzica “Dinu Lipatti”, Bucuresti – Romania
Percutie clasica.
Orchestra, teorie si solfegiu, istoria muzicii clasice, pian secundar.

EXPERIENTA

Participari intr-o larga gama de activitati profesionale, in fata unei audiente diverse, de la scena de festival si stadion la concerte de club si entertainment hotelier. Colaborarile cu excelenti interpreti si pedagogi la nivel international includ nume ca: Anca Parghel, Archie Shepp, Cornel Vasile Pantir, Arto Tarkkonen, Johnny Raducanu, Puiu Pascu, Paolo Radoni, Jean-Louis Rassinfosse, Ivan Paduart, Eric Legnini, Ion Baciu Jr., Bruno Castellucci, Michel Hatzigeorgiou, John Ruocco, Mircea Tiberian, etc.

Stefano Priori

Stefano s-a nascut La Roma (IT) in data de 20 Iunie 1949 si a inceput sa cante muzica Jazz la varsta de 14 ani.
Dupa 5 ani de munca la IBM Italia, ca inginer software si in industria filmelor pentru 33 ani, a devenit acum un muzician complet. Si-a trait mare majoritate a anilor in Londra (UK) din 1978 pana in anul 2005, an in care s-a mutat in Romania.

Inceputurile si Debutul

Stefano Priori in Concert la Bucuresti

Ca si muzician auto didact, Stefano a fost pentru scurte perioade si elevul Prof. Bartoli – Conservatorul Santa Cecilia (Roma); Prof. Luigi Ottaviani – Orchestra Santa Cecilia, astazi, unul dintre cei mai mari liutieri din Europa; Ron Mathewson – basist in Qvintetul Ronnie Scott (UK); Jeff Clyne – Membru al Nucleus (UK) o fuziune istorica a Jazz-Rock-ului.

Experienta:

Dupa primul sau concert la YMCA din Roma in 1964, Stefano a dorit sa cante cu cei mai mari muzicieni de Jazz din Italia. In anii 60 si 70 (trecerea dintre bop la free jazz) cu : Mario Schiano, Peter del Monte, Giancarlo Shiaffini, Bruno Tommaso, Marcello Rosa, Bill Conti, Archie Savage, Martin Joseph, Irio de Paula. Spre sfarsitul anilor 70 si inceputul anilor 80 (modal) cu: Maurizio Gianmarco, Stefano Lestini, Danilo Rea, Roberto Gatto, Ole Jorgensen, Oliver Berney.

In Anglia, a cantat alaturi de grupuri conduse de Mike Boxford (Canada), David Jonhston si Ralph Lewars.
In Romania a cantat in concerte cu Zoltan Andras, Alin Constantiu, Garbis Dedeian, Emy Dragoi, Teodora Enache, George Mihalache, Eugen Nichiteanu, Tudor Parghel, Puiu Pascu, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Cristian Soleanu, Jean Stoian, Flavius Teodosiu, Mircea Tiberian, Marius Vernescu, Tudy Zaharescu, Laurentiu Zmau.

Stefano a avut ocazia de a se afirma in componenta unui grup de jazz, local, i una din cele 26 de tari prin care l-a dus munca sa in industria filmului, ca: Malta, Finlanda, Jamaica, Los Angeles, Costa Rica (concerte saptamanale), Japonia, Moscova si Praga (concerte saptamanale).

In 2009 ....


Stefano a infiintat EGG (European Generation Gap) Jazz 4tet cu Michael Lostanlen – chitara Franta; Mihai Sebastian, Saxofon & flaut (Romania) si Laurentiu Zmau, tobe (Romania). EGG 4tet propune standarde Populare cu noi aranjamente cu piese de Jazz originale imbinate cu schimbari de ritm si groove. (bop, bossa, funky, bolero, soft rock, jazz waltz, latin etc).

 
< Precedent   Urmator >

Motor de cautare avansat


Cautare Avansata pe site-ul Taverna Viilor dar si World Wide Web



Restaurante, Baruri, Cluburi, Pubburi, Taverne si Terase in Bucuresti