Taverna Viilor Bucuresti | Restaurant, Terasa, Bar, Club | Organizam Revelion 2010, Organizare Petreceri, Organizare Evenimente

Prima pagina arrow Revista presei arrow Restaurante / Baruri arrow Baruri cu oxigen in Franta
Baruri cu oxigen in Franta

Dupa Statele Unite si Japonia, si in Franta incep sa apara tot mai multe baruri cu oxigen, care isi propun sa redea orasenilor obositi si stresati tonus si vitalitate.

Oxigenul, intr-o concentratie de 95%, provenind dintr-un generator, este introdus in recipiente de sticla in care se afla diferite coctailuri de uleiuri esentiale dizolvate intr-o apa colorata. Clientii inhaleaza acest amestec, vreme de cel putin 10 minute, „ca sa-si faca efectul”.

Primul bar cu oxigen a fost creat in Canada, la Toronto, de o fosta patinatoare. Au apatut apoi altele in California, la Las Vegas, la Tokyo sau in capitala Mexicului, un oras foarte poluat. In Franta, ele existau la Saint-Tropez, Strasbourg si in casinoul de la Deauville.

Autoritatile din domeniul sanatatii incep sa-si puna intrebari. Dificultatea consta in calificarea produsului: produs pentru sanatate sau nu?

La o concentratie de peste 99,5%, oxigenul devine medicament, folosit in cazurile de insuficienta respiratorie. La concentratii de peste 99,5% si pe durate de timp extinse (peste 6 ore), oxigenul prezinta riscuri pentru plamani si sistemul nervos central, explica un repezentant al departamentului de publicitate si buna folosire a produselor de sanatate (Afssaps), citat de Yahoo Sante (8 februarie).

Nici uleiurile esentiale nu sunt lipsite de riscuri - totol depinde de natura esentei, de concentratie si de modul de administrare.

Agentia americana a medicamentelor (FDA) este foarte rezervata in privinta barurilor cu oxigen, mai ales pentru persoanele alergice.

Sursa: Fabrica de Bani / 10 februarie 2008

 
< Precedent

Publicitate

Motor de cautare avansat


Cautare Avansata pe site-ul Taverna Viilor dar si World Wide Web

Publicitate pe site
Restaurante, Baruri, Cluburi, Pubburi, Taverne si Terase in Bucuresti