Taverna Viilor Bucuresti | Restaurant, Terasa, Bar, Club | Organizam Revelion 2010, Organizare Petreceri, Organizare Evenimente

Prima pagina arrow Revista presei arrow Restaurante / Baruri arrow Hot Club de Bucharest aduce gipsy jazz-ul pe scena romaneasca
Hot Club de Bucharest aduce gipsy jazz-ul pe scena romaneasca

Am putea spune ca s-a nascut un nou gen al jazz-ului? Nu chiar...gipsy jazz exista in Europa inca din anii '30. "Jazz manouche", cum se mai numeste acest stil, are propriul festival in Franta si daca esti curios cum suna, nu e nevoie sa faci un drum pana peste hotare.

Formatia, alcatuita din Malin Cristache (leader, chitara), Jean Constantinesco (chitara), Fernando Mihalache (acordeon) si Andreas Aron (contrabas) promoveaza stilul manouche, caracterizat de "chitara, cu o forma si un sound specific, vioara (cateodata si clarinetul sau acordeonul), chitara ritmica si contrabas", spune Malin Cristache.

De unde s-au inspirat cei patru? "Django Reinhardt este considerat a fi intemeietorul jazzului european, a dezvoltat un stil incredibil de spectaculos: avand in vedere ca, dupa un tragic incendiu, putea folosi doar doua degete la mana stanga, a creeat un intreg nou sistem in jurul acestor doua degete", spune Cristache.

"Ne propunem sa promovam acest stil in Romania, mai ales ca publicul ne-a primit foarte bine, indiferent de locurile in care am cantat", a mai precizat acesta.

Sursa: Alina Musatoiu HotNews.ro

 

Publicitate

Motor de cautare avansat


Cautare Avansata pe site-ul Taverna Viilor dar si World Wide Web

Publicitate pe site
Restaurante, Baruri, Cluburi, Pubburi, Taverne si Terase in Bucuresti
buy cialis車保険